Nyheder

Agrocura på besøg på Bornholm

Så får vi hos Bornholms Landbrug & Fødevarer igen besøg af Agrocura. Cheføkonom Jens Schjerning LandboSyd og kundechef Henrik Andresen kommer forbi og giver os en update på henholdsvis økonomiske forhold og råvaremarkedet.

HOT ejendomsmarked i 2021

Ejendomsmarkedet er i forrygende hopla i 2021. Sommerhuse fører med hele 12,2% stigning på halvåret. Dernæst jordpris over 15 ha. med 11,0% stigning. Vores analyser viser, at vi får år med tocifrede stigninger på fast ejendom i Danmark, hvilket også gælder jord.

Forrygende start på jordprisen i 2021

Ejendomsmarkedet starter generelt godt i 2021. Jordprisen ligger i front med hele 9,8% på et enkelt kvartal, dog på basis af lav omsætning. Vores forventning med tocifrede stigninger på ejendomsmarkedet i de kommende år kommer til at holde stik.

Ingen pil op på jordprisen (nye tal på jordpriser)

I 2020 steg sommerhuse 14,1 pct., ejerlejlighed 9,8 pct, parcelhuse 7,7 pct., mens jordprisen faldt med 2,0 pct.

Prisen på jord står bomstille

Modsat alt anden fast ejendom har jordprisen ikke rørt sig ud af flækken i løbet af 2020.

Nye tal: Jordpriser står stille

Jordprisen ligger fladt, mens priserne på boliger og sommerhuse går i vejret, viser en ny analyse for de første tre kvartaler af 2020. Jordpriserne er dog stille og roligt på vej ud af dødvandet, vurderer cheføkonom.

Penge flygter ind i ejendomme, jord lader vente på sig (nye tal på jordpriser)

Under IT-boblen fortsatte prisstigningerne på ejendomsmarkedet, selvom der var krise. Det samme gælder Coronakrisen. Sommerhuse er steget med 12,04% i de første 3 kvartaler af 2020. Dernæst ejerlejligheder med 6,48% og parcelhuse med 4,77%. I bunden er jordprisen steget 0,00%.

1 2