Nyheder

Jens Schjerning gæster igen Aktieuniverset

Endnu engang har Jens Schjerning været i studiet ved Aktieuniverset med Mads Christiansen. De vender konjunktur, renter og ikke mindst deres bekymring på aktier dvs., de ser en lidt større korrektion ned, som måske er startet.

Udsigt til blød bamselanding i USA

Det tyder på, at USA kommer rundt om en blød landing.

Rentefald kommer senere end ventet

Det blev ikke 7. marts hvor renten skulle sættes ned første gang. I øjeblikket er det mest sandsynligt 6. juni. Det betyder, at kortrentelån bliver forholdsvis dyre hele 2024.

Recession USA i 2024?

USA's vækst har klaret sig overraskende godt i 2023.

Udlån til landbrug er blevet en attraktiv vare

Dansk landbrug har fået vendt skuden og har i de seneste år reduceret gælden markant. Det har ført til sult efter landbrugskunder og intensiveret konkurrencen til gavn for den enkelte virksomhed.

NutriFair 2024

Sæt kryds i kalenderen og kom og mød os på NutriFair d. 17. og 18. maj! Opnå ny viden og netværk til Danmarks specialiserede fagmesse for husdyrsproducenter.

Vejrudsigten byder på regn og blæst - men bliver der blæst omkring renten næste år?

I sidste uge var vores cheføkonom, Jens Schjerning, i podcaststudiet med Sparekassen Sjælland-Fyn.

Ejendomsmarkedet

Prisfaldet på fast ejendomme i Danmark er måske allerede slut. Det tyder på, at ejendomsmarkedet er rigtigt stærkt i mange lande her i 2023. Godt nok viser den årlige udvikling et prisfald, men det første kvartal af 2023 viser mange steder stigninger. I Danmark får vi først i slutningen af juni tallene for første kvartal. Prisfaldet er formentligt allerede overstået, jeg skal forsøge at forklare.

Inflation

Om 6 måneder snakker vi ikke længere inflation. Historisk set kommer inflationen lige så hurtigt ned, som den kom op. Det går stærkt nedad med inflationen og den mere klæbrige kerneinflation viser nu også faldende tendens. Det er den mest aggressive rentestigninger siden 80’erne og den største opstramning af pengemængden, M2 siden 30’erne. Det betyder, at sandsynligheden for at inflationen i 2024 kortvarigt bliver negativ, er rigtig god. Sluttelig vil det bevirke, at renterne formentligt går tilbage til udgangspunktet dvs. de korte renter kommer igen til ca. 0% og de lange mellem 1 til 2% - det sker i 2024.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14