Nyheder

Hvordan laver man en god forberedelse til en foderhandel?

At drive landbrug er forbundet med en række risici. Risikostyring er et vigtigt værktøj at bruge, når der skal laves foderhandel. Hvilken strategi skal vælges, hvis markedet ikke agerer som forventet. Der har generelt været snakket meget om optioner, og hvordan disse kan tænkes ind i råvareafdækningen. En option er et relativt billigt redskab til at fjerne risiko. Er timingen rigtig, koster afdækning af korn ca. 4-5 kr. pr 100 kg. omregnet til færdigfoder.

Planteavlere »taber« over tid

Det er kun tørkeår i et vigtigt produktionsland, der kortvarigt giver en prisstigning. Året efter er tingene ofte normaliseret. Med optioner kan du udnytte prisstigningerne optimalt.

Landmændene skal kunne navigere mere professionelt på råvare- og finansmarkedet

Risikostyring, konjunkturer, råvarer og renter er noget, fremtidens landmand skal forholde sig til, hvis han vil sikre indtjening og stabilitet i virksomheden. Det fik en gruppe landmænd tirsdag formiddag et større indblik i, da Agrocura var på besøg hos Djursland Landboforening.

Møder om ombruste markeder

2019 ser ud til at blive mindst lige så turbulent som 2018, vurderer rådgivnings-og analysefirmaet Agrocura.

Råd til landmanden: Hav fokus på din risiko

Midt i det britiske brexit-kaos, hvor en fødevareeksport på 17 milliarder kroner årligt er på spil for dansk landbrug, bør danske landmænd fokusere på deres egne landbrugs risiko.

Nyt samarbejde mellem Agrocura og Saxo Bank gør det nemt og trygt at navigere på optionsmarkedet.

I Agrocura er vi glade for at kunne informere, at vi netop har indgået et samarbejde med Saxo Bank omkring afdækning af landbrugets råvarerisiko.

Webinar: Opdatering på det meget volatile råvaremarked

Vores netop afsluttet webinar vedr. det volatile råvaremarked var en stor succes.

Fødevarepriserne stiger med bekymrende hast

Ole Skovbøll Jensen kommentere prisstigningerne på korn på grund af tørken i Radio24Syv.

Afgrødepriserne kan stige endnu mere

Der er potentiale for yderligere prisstigninger i maltbyggen og på lidt længere sigt også foderhveden, vurderer rådgiver. Han opfordrer landmændene til at følge markederne tæt på grund af risiko for store prisudsving.

Forbered dig på priserne i 2019 allerede nu

Planteavlerne skal allerede nu psykologisk forberede sig på kornpriserne til 2019, mener cheføkonom i Agrocura, Jens Schjerning

1 2 3 4 5 6