Nyheder

Rentefald kommer senere end ventet

Det blev ikke 7. marts hvor renten skulle sættes ned første gang. I øjeblikket er det mest sandsynligt 6. juni. Det betyder, at kortrentelån bliver forholdsvis dyre hele 2024.

Recession USA i 2024?

USA's vækst har klaret sig overraskende godt i 2023.

Aktieuniverset - Gratis podcast

Vil du opdateres på aktier, økonomi, inflation, renter, og ejendomspriser?

Slut med rentestigninger

”Hvis du tror på bedre økonomiske nøgletal – så start med at betale renter”. Nu minder det lidt om situationen i 2008 omkring markedspsykologien. Flere og flere økonomer så USAs styringsrente i 6,00 til 6,50% og ECBs omkring 4,00 til 4,50%. Der var kø med at opskrive renteforventningerne indtil det skete i sidste uge. Aggressiv rente- og pengepolitik får betydning. Jeg tænker, at USA er færdig med at hæve renten og allerede i efteråret skal sænke renten. Jeg har deadline på dette skriv før ECBs rentemøde i denne uge, men jeg tænker også, at det bliver den sidste fra ECBs side. Inflationen vil falde som en sten under nuværende recession.

Podcast med forecast på markederne i 2023!

Vores cheføkonom Jens Schjerning og analytiker Anders Mortensen har været i podcast studiet med Jens Balle, for at snakke om konjunktur, renter og aktier samt energipriserne.

Markant rentefald forude

Siden år 1854 har USA registeret recessioner. Der er målt 34 styk, hvoraf cirka 3 til 4 stykker er blevet forudsagt. Den kommende recession i USA har været fuldt annonceret i over ét halvår år, hvilket har betydet, at økonomer overgår hinanden med, hvor slemt det bliver. I mine analyser er det langt fra en ny finanskrise, vi står over for, men én ting er sikkert, recessioner medfører markante fald.

Inflationen klumper

Det var tydeligt, at inflationen og renterne skulle stige efter Covid-19 jf. de penge- og finanspolitiske tiltag. Men jeg har ikke i min vildeste fantasi regnet med en inflation på 8 til 10%. Vi har kigget på forholdene og der er en vis sandsynlighed for at inflationen kommer igen, efter en tur i kulkælderen, før vi kan tale om 0-renter.

Podcast om konjunktur og renter - Hør Jens Schjerning i podcasten Investering på hjernen

Vores cheføkonom Jens Schjerning har været i podcast studiet med Jens Balle, for at snakke om konjunktur, renter og aktier.

Stigende korte renter?

Jeg må erkende, at situationen på renterne bliver mere kritisk, end jeg havde forudset. Centralbanken, Fed, i USA har lavet en fejl med for megen pengetrykkeri i to år, som de skal rette op på via renten på bekostning af økonomien. Slutresultatet i 2023 bliver en negativ inflation med igen lave renter, men vejen derhen er noget mudret.

Mindre økonomisk opbremsning

Vi skulle ikke mange dage ind i 2022, før volatilteten ramte markederne, som vi 'advarede' om i slutningen af 2021. Det er helt normalt, at der kommer et pusterum på aktierne og økonomien. Aktierne er steget uafbrudt siden sommeren 2020.

1 2 3 4