Nyheder

Inflationen klumper

Det var tydeligt, at inflationen og renterne skulle stige efter Covid-19 jf. de penge- og finanspolitiske tiltag. Men jeg har ikke i min vildeste fantasi regnet med en inflation på 8 til 10%. Vi har kigget på forholdene og der er en vis sandsynlighed for at inflationen kommer igen, efter en tur i kulkælderen, før vi kan tale om 0-renter.

Podcast om konjunktur og renter - Hør Jens Schjerning i podcasten Investering på hjernen

Vores cheføkonom Jens Schjerning har været i podcast studiet med Jens Balle, for at snakke om konjunktur, renter og aktier.

Stigende korte renter?

Jeg må erkende, at situationen på renterne bliver mere kritisk, end jeg havde forudset. Centralbanken, Fed, i USA har lavet en fejl med for megen pengetrykkeri i to år, som de skal rette op på via renten på bekostning af økonomien. Slutresultatet i 2023 bliver en negativ inflation med igen lave renter, men vejen derhen er noget mudret.

Mindre økonomisk opbremsning

Vi skulle ikke mange dage ind i 2022, før volatilteten ramte markederne, som vi 'advarede' om i slutningen af 2021. Det er helt normalt, at der kommer et pusterum på aktierne og økonomien. Aktierne er steget uafbrudt siden sommeren 2020.

Jeg forudser et kommende rentefald

Det er ved at være en del år siden, at jeg er så uenig med renteudviklingen i forhold til bankerne. De står nærmest i kø for, hvem af dem der tør være mest aggressiv på højere renter til 2022. Jeg synes, at Nordea ligger i front med, at de ser USA allerede i april være færdig med neddrosling af deres pengepolitik, og Nordea ser efterfølgende tre rentestigninger inden udgangen af 2022. Det kommer ikke til at ske, at de lange renter vil falde i 2022 og ikke stige.

Inspirationsaften for svineproducenter

VKST Økonomi og Griserådgivning stiller igen i år skarpt på den aktuelle situation hos svineproducenterne.

Stigningen i de lange renter er slut

Vores analyser viser, at Europa er ramt af japansk »rentesyge«. Derfor tyder det på, at korrektionen op i de lange renter allerede er slut, og vi igen har sigte mod lavere lange renter, skriver cheføkonom i det finansielle rådgivningsselskab Agrocura, Jens Schjerning.

Konverteringsovervågning - Seneste tiltag i Fondsmæglerselskabet Agrocura A/S

Hos Agrocura er vores fornemste opgave at sikre vores kunder det bedst mulige ståsted, når der skal tages beslutninger. Derfor arbejder vi altid på at udvikle vores forretning, til fordel for vores kunder. Vi er glade for, nu at kunne tilbyde endnu et ny produkt; Konverteringsovervågning.

Rådgiver: Muligheden for at skifte bank er blevet større

Det er blevet nemmere at skifte bank og forhandle rente-og bidragssatserne ned, lyder det fra den finansielle rådgivningsvirksomhed Agrocura, som forventer, at udviklingen vil fortsætte.

Højere lang rente venter i 2021

Efter et år, hvor samfundet har været lukket, ser det mere positivt ud for 2021, hvor vaccinen mod Corona finder vej til os. Flere finanshuse ser en vækst på 4-8 pct. i 2021.

1 2 3 4