Nyheder

Jeg forudser et kommende rentefald

Det er ved at være en del år siden, at jeg er så uenig med renteudviklingen i forhold til bankerne. De står nærmest i kø for, hvem af dem der tør være mest aggressiv på højere renter til 2022. Jeg synes, at Nordea ligger i front med, at de ser USA allerede i april være færdig med neddrosling af deres pengepolitik, og Nordea ser efterfølgende tre rentestigninger inden udgangen af 2022. Det kommer ikke til at ske, at de lange renter vil falde i 2022 og ikke stige.

Jordpriser kan stige 75.000

Det danske samfund står over for et opsving, der kan få jordpriserne til at stige til 225.000 kroner pr. hektar.

Stabil jordpris på 160.000 kr./ha.

Ejendomsprisstigningerne aftager i tredje kvartal 2021. Det er helt normalt, at priserne ikke stiger så meget når vi går mod efterår og vinter. Det er selvfølgelig sæson på ejendomsmarkedet, vi sætter jo vores huse typisk til salg i foråret. Året 2021 vil dog fortsat vise gode prisstigninger. Der er tredje gang i træk at jordprisen holder sig omkring de 160.000 kr./ha., hvilket er et godt tegn.

Omicron varianten sender chokbølger igennem de finansielle markeder

På kort sigt skal vi være ydmyg ift. aktierne, på længere sigt vurderer vi ikke Omicron får større indvirkning på markederne og vi fastholder vores strategi.

Inspirationsaften for svineproducenter

VKST Økonomi og Griserådgivning stiller igen i år skarpt på den aktuelle situation hos svineproducenterne.

Investerings "gå-hjem" møder

Det har været en lang proces med opgradering af vores godkendelse hos Finanstilsynet og et nyt IT-infrastruktur system, men nu er vi klar med vores nyeste og måske mest efterspurgte produkt – Porteføljepleje på fuldmagt.

Agrocura webinar omkring svinemarkedet i Kina

Hvad sker der lige på svinemarkedet ude i Kina? Det vil Jørgen Lindberg fra Scandinavian Farms i Kina, hjælpe os med at svare på.

Ulemper ved lånehjælp via Vækstfonden

Jeg kan læse, at Vækstfonden kæmper med at få DLK lån ud at arbejde. Hovedformålet med hjælp fra Vækstfonden må være at understøtte generationsskifte og fortsat forretningsudvikling i landbrugserhvervet, herunder at understøtte den grønne opstilling.

Hjemtag kursgevinsten på realkreditlån og luk lange renteswaps

Vi kan ikke på langt sigt køre med for eksempel 5 procent i inflation og så en BNP på for eksempel 2 procent, skriver Jens Schjerning, der har en række gode råd til landmændene i den anledning.

Bitcoin sætter ny rekord

Verdens, i øjeblikket, hurtigst voksende aktivklasse (krypto) får ny opmærksomhed efter Bitcoin i går satte ny rekord. Vi tager endnu en status i de finansielle markeders mest interessante hjørne, og kigger nærmere på den første Bitcoin ETF der ramte markederne i tirsdags.