Nyheder

Ejendomsmarkedet

Prisfaldet på fast ejendomme i Danmark er måske allerede slut. Det tyder på, at ejendomsmarkedet er rigtigt stærkt i mange lande her i 2023. Godt nok viser den årlige udvikling et prisfald, men det første kvartal af 2023 viser mange steder stigninger. I Danmark får vi først i slutningen af juni tallene for første kvartal. Prisfaldet er formentligt allerede overstået, jeg skal forsøge at forklare.

Jordpriser kan stige 75.000

Det danske samfund står over for et opsving, der kan få jordpriserne til at stige til 225.000 kroner pr. hektar.

Inspirationsaften for svineproducenter

VKST Økonomi og Griserådgivning stiller igen i år skarpt på den aktuelle situation hos svineproducenterne.

Jordprisen stiger med knap 10 procent

Jordprisen har fået en forrygende start på 2021, lyder det fra det finansielle rådgivningsselskab Agrocura efter at have set nærmere på tal fra Danmarks Statistik.

Den røde løber er lagt ud for jordprisstigninger de kommende 10 år

Det er kun en mere aggressiv udvikling (disruption) i teknologiske fødevare der kan ændre udsigten til markante prisstigninger. Jordpris er defineret som inkl. bygninger, da Danmarks Statistik altid har opgjort det sådant. Dagens konjunkturskriv omhandler ejendomsmarkedet, specielt jordprisen.

Cheføkonom: Investering i jord kan slå aktiemarkedet - men pas på risikoen

JORDPRISER - Der er en pæn forrentning ved at købe og leje jord ud. Samtidig burde jordprisen stige, når coronakrisen er ovre. Det gælder dog ikke, hvis dansk landbrug bliver »disruptet« - og det kan ikke udelukkes, lyder det fra en rådgiver.

Første estimat på jordprisen i Corona året

Danmarks Statistik er kommet med ejendomsdata for første kvartal 2020. Tallene er selvfølgelig inden Corona tog indtoget på verdenen.

Jordprisen slutter pænt i 2019

Danmarks Statistik har ændret deres tilgang til jordprisen. Derfor kommer først nu 3. kvartal, men også samtidigt 4. kvartal.

Lidt højere jordpris i årets andet kvartal

Danmarks Statistik har først nu opdateret deres priser på jord for 2. kvartal 2019. Forsinkelsen skyldes omlægninger af tabeller. Jordpris for 3. kvartal 2019 ventes offentliggjort 23. dec. 2019.

Hvad er gearingsincitament på jord?

Ejendomspriserne vil stige i de næste 8-15 år, også jord. Vi har slet ikke en ejendomsboble endnu. Brandbeskatning af indlån i Europa (negative renter) sammen med den lave finansieringsrente vil løfte værdierne på ejendomsmarkedet.

1 2