Nyheder

Energi: Politikere er totalt urealistiske med, hvor lang tid forandringer tager

På længere sigt er energiudfordringerne ikke noget problem. En dag knækker vi koden til uendelig energi, for eksempel fusion. En af fordelene ved krigen er, at midler til innovation på energiudvikling eksploderer. Ydermere er vi blevet mere åbne for atomenergi, for eksempel en containerløsning til en større virksomhed. De nye energiformer som sol og vind kan ikke løse den grønne omstilling 100 procent, det har vi slet ikke råvarer til.

Inflationen og aktier

Aktierne er interessante, da dette marked altid er forud og tilhører de ledende indikatorer. Typisk, vender aktierne 6 til 9 måneder før økonomien, hvilket er meget vigtigt at vide jf. de økonomiske usikkerheder der pt. hersker. Der er dog en lille forskel på vending i aktierne når vi har et inflationsmiljø som nu. Her vender aktierne typisk når inflationen topper – vil det også ske denne gang?

Inflationen klumper

Det var tydeligt, at inflationen og renterne skulle stige efter Covid-19 jf. de penge- og finanspolitiske tiltag. Men jeg har ikke i min vildeste fantasi regnet med en inflation på 8 til 10%. Vi har kigget på forholdene og der er en vis sandsynlighed for at inflationen kommer igen, efter en tur i kulkælderen, før vi kan tale om 0-renter.

Agrocura Avis nr. 13

2022 har været et spændende år for Agrocura. Der er sket en hel del både intern i Agrocura og eksternt. Læs avisen her!

Kollaps venter i inflationen

Alt hvad vi taler om, handler om inflationen. Det er ikke som i 70’erne eller 80’erne, der havde vi også 6 til 8% vækst. De 2 første kvartaler af 2022 viser negativ vækst i USA.

Cheføkonom: En recession i 2023 vil give markant rentefald

Det peger mere og mere mod en økonomisk lavkonjunktur i 2023.

Podcast om konjunktur og renter - Hør Jens Schjerning i podcasten Investering på hjernen

Vores cheføkonom Jens Schjerning har været i podcast studiet med Jens Balle, for at snakke om konjunktur, renter og aktier.

Der er indtruffet panik hos centralbanker

Oven på den seneste tids inflationsudvikling tyder meget på, at der er opstået akut diarré hos centralbankerne, og der er kø på toiletterne i Washington og Frankfurt - De kraftige stigninger i inflationen har samtidig medført en hær af økonomer, der forsøger at overgå hinanden i aggressive renteprognoser - Markederne forsøger at finde fodfæste efter en hård start på året, sådan ser vi dem herfra.

Rusland angriber Ukraine

Plancher fra dagens webinar, finder du her.

Vækstfonden er klar med mindre lån til landbruget

Grænsen for vækstlån er blevet markant sænket. Det ændrer ikke ved én grundlæggende ulempe, lyder kritikken.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12