Rådgiver vil lave platform til landmænds klimakreditter

Fondsmæglerselskabet Agrocura vil nu skabe en platform, hvor landmænd kan sælge sine klimakreditter. Platformen ventes klar i første halvår af 2022.

Læs også artiklen på AgriWatch

Efter at have fulgt debatten fra sidelinjen går fondsmæglerselskabet Agrocura nu ind i markedet for landmænds klimakreditter.

Således arbejder selskabet på en platform, hvor landmænd kan udbyde sin klimakreditter. Platformen ventes klar i første halvår af 2022, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi arbejder intenst på at kunne lancere en handelsplatform, hvor vi vil gøre det muligt for den enkelte landmand at omsætte deres klimaindsats til kroner og øre. På den måde forventer vi at en aktiv klimaindsats kan blive en fremtidig driftsgren på det enkelte landbrug," siger Hans Vigen, direktør

Ifølge selskabet findes der i dag ikke en tilfredsstillende platform, hvor landmandens fortjeneste er i fokus, når klimakreditterne opnås gennem udtagning af lavbundsjorde, skovrejsning eller ved levering af gylle til et biogasanlæg.

"Vores frygt er at landmændene efterlades på perronen med regningen for klimatiltagene, mens andre løber med gevinsten. Derfor er omdrejningspunktet i vores arbejde at landmanden skal have kredit for sit arbejde," fortæller Hans Vigen.

I processen har Agrocura allieret sig med Erling Christensen, der er mælkeproducent og formand i Landbrugets Biogasleverandører.

Læs hele Pressemeddelelsen her.

Her kan du registrere dig som Køber/Sælger af klimakreditter.

Hans Vigen Hans Vigen
Direktør 74365175
hvi@agrocura.dk