Økologiske afgrødepriser

Det økologiske marked for korn ligger fortsat mere eller mindre vandret. I og for sig er det ikke unaturligt, da større ordrer historisk først placeres fra slutningen af maj og fremefter.

Overraskende er det dog, at der slet ikke er aktivitet på markedet, og det er alt andet lige et udtryk for en meget begrænset efterspørgsel på økologisk korn. Det er primært nedgangen i både æg- og svineproduktionen der begrænser efterspørgslen efter foderkorn, men med de seneste ugers stigninger på noteringen for økologisk svinekød, og en stigende appetit på økologi fra de typiske eksportlande kan det tyde på at bunden er ved at være nået. Det er dog ikke noget vi skal forvente vil afspejle sig i priserne, da mange kornhandlere stadig har en del (dyr) korn på lager fra tidligere år.

En del rådgivere har advaret om stigende priser på økologisk protein, som følge af et begrænset lager i Europa. Økologisk soja har taget nogle solide prisstigninger i de sidste måneder, og vi har i spænding ventet på at det også ville afspejle sig i andre proteinafgrøder som hestebønner og ærter. Det er så småt ved at ske nu, hvor der lidt afhængigt af udbyder er set prisstigninger på 10-15 kr/hkg i forhold til starten af april. Det er positiv læsning for mange planteavlere, og vi har formentlig ikke set den sidste prisstigning her.

Det økologiske marked er mere uigennemskueligt, og det kan til tider være svært at navigere i både som køber og sælger. Vi holder os løbende orienteret om markedet, og har en finger på pulsen i forhold til opnålige priser. Derfor skal du ikke tøve med at kontakte os for at høre nærmere.

Se og hør Rasmus Haun Hansen i videoen nedenfor.

Rasmus Haun Hansen Rasmus Haun Hansen
Finans & Strategi 74365189
rhh@agrocura.dk