God stemning på årets NutriFair

Det kan mærkes på humøret, at noteringen er fem kr. højere, end da Nutrifair 2019 løb af stablen.

Læs også artiklen i Landbrugsavisen.

Det var ikke produktnyheder, der væltede årets Nutrifairudstilling, men måske kan svineproducenterne også sagtens klare sig et par år uden de store ændringer i det isenkram, de køber til staldene.

Frem for mange egentlige nyheder var der snarere tale om finjusteringer af eksisterende produkter.

Det passer godt til tiden, hvor de fleste svineproducenter ikke er til store eksperimenter, men snarere forsøger at holde produktionen og effektiviteten hjemme i staldene i topform.

Det var dér fokus var lagt hos hovedparten af udstillerne.


Spildt arbejde

Hos Destek slog man et slag for at tænke rengøring og desinfektion mere helhjertet ind i sit arbejde i stalden.

Lone Grube Hansen oplever nemlig ofte, at man overser åbenlyse områder omkring rengøringen og smittebeskyttelsen, så man risikerer at spilde en masse arbejde.

»Man vasker, desinficerer og udtørrer sine farestalde efter alle kunstens regler, men blander så i øvrigt alle pattegrise, når man sætter dem sammen i sin behandlingsvogn, der ikke altid bliver rengjort«, lød hendes opråb og opfordring til at gøre tingene lidt anderledes i fremtiden.

Hos Vestjyllands Andel havde man lanceret Safe Piglet, som virksomhedens bud på et godt fravænnings-og overgangsfoder, der også kan anvendes når zink forsvinder.

»Foderet er helt nede på 125 g fordøjeligt råprotein, og egner sig fint til brug helt frem til ni kg«, lød det fra Per Runge og Brian Agerbo, Vestjyllands Andel.

Et lavt proteinindhold i fravænningsfoderet betyder samlet set en højere foderoptagelse frem mod 30 kg lød erfaringen.


God kombination

Nutrifair er to-dages messe, der henvender sig til svine-og kvægproducenter Der var mulighed for at høre en række aktuelle, faglige indlæg på messen.


Det så jeg også

Man kan nu købe en CO2 neutral computer hos DLG Connect. Den har fået ny ny harddisk, batteri og skærm, og er nymalet. Man får tre års garanti, sparer 40 procent af nyprisen fortæller Lars Steffensen og Peter Søby. I en højkonjunktur skal alt med. Det oplever man hos DanBred, hvor der er ekstra god efterspørgsel efter nye polte. »Mange kunder spørger, om de kan få 10 polte ekstra«, lyder det fra Lars Ziefeldt Jensen, DanBred. Om to kun år skal smågrise fravænnes uden zink.

»Vi presser på hos alle svineproducenter, der viser interesse for at fodre zink-frit«, lyder det fra Arne Ringsing, Danish Agro, der opfordrer svineproducenter til allerede nu at gøre sig erfaringer. Økonomisk recession kommer ikke 2020 og tidligst hen mod slutningen af 2021. Det var i korthed budskabet fra Jens Schjerning, Agrocura. De sædvanlige svinecykler er sat lidt ud af kraft for tiden pga. afrikansk svinepest i Kina. Safe Piglet fra Vestjyllands Andel er testet og afprøvet på deres egen testgård ved Lemvig. »Det er vigtigt, at vi afprøver nye foderblandinger under forhold, der minder om almindelige besætninger«, siger Per Runge (tv) og Brian Agerbo. Topigs Norsvin satser på Danmark. En af Karl Johan Møller Klits opgaver som salgschef for Norden er at få etableret flere opformeringsbesætninger i Danmark.

»Vi vil vækste i Danmark. Det kræver, at vi får flere opformeringssøer«, siger han.

Jens Schjerning Jens Schjerning
Cheføkonom, HD-F 74365057
jes@agrocura.dk

Kategorier:
NutriFair