Det er et vildt råvaremarked

Råvaremarkedet har længe været meget volatilt med store prisstigninger og mindre fald på alle afgrøder. I onsdags kom den månedlige Wasde rapport fra USDA med deres første bud på ny afgrødesæson.

Rapporten var lettere prisnegativ for korn og soja, da forventes fremgang i produktion over hele linjen for både hvede, majs, byg, andet korn og soja. Det fik børserne til at falde, hvor spekulanterne solgte nogle at deres kontrakter for at hjemtage en gevinst.

Det store spørgsmål til rapporten var USDA´s estimat for den brasilianske majsproduktion på 102 mio. tons, der vurderes at være for stor, da vejrforholdene med manglende nedbør til majsen, udfordrer vækstbetingelserne. Majsen har længe været lokomotivet for de stigende kornpriser, som vi har oplevet det sidste halve år, hvor    Kina´s stigende import også har været medvirkende til de stigende priser. Afgrøderne i EU og omkring Sortehavsområdet har gode vækstbetingelser, hvor vi ser ind i en større kornproduktion i forhold til sidste år, medmindre der kommer en tørkeperiode senere i vækstsæsonen. Bliver den større kornproduktion som forventet, er der risiko for et høstpres på vores afgrødepriser til høst.   

Henrik Andresen Henrik Andresen
Kundechef, råvarer 74365153
hea@agrocura.dk

Kategorier:
Råvarer Konjunktur