Syv gode købmænd omkring bordet

Jysk-fynsk erfagruppe bestående af virksomhedsejere fra store svineproduktioner mødes fire-fem gange om året med Agrocuras Jens Schjerning som moderator.

Se også artiklen i Landbrugsavisen.

Erfa-gruppen er blevet et af de væsentlige omdrejningspunkter for svineproducent Jens Himmelstrup, Kokkenborg og Slæbækgaard i S tenstrup på Sydfyn.

Han mødes med seks andre større svineproducenter fra Fyn og Jylland fire til fem gange om året med en præcis og professionel dagsorden.

Aktuelle emner inden for råvarer og finansiering bliver vendt -med Jens Schjerning fra Agrocura som fast moderator.

De syv svineproducenter har kendt hinanden i erfa-regi i fem år: " Vi har forskellige tilgange til det at være svineproducenter og virksomhedsejere, men vi lærer af hinanden, og vores erfa-møder kaster konkrete resultater af sig," siger Jens Himmelstrup.

TIMING AF LÅNEOMLÆGNING " Vi er forskellige i gruppen og har forskellige risikoprofiler. Enkelte har lagt realkreditlån om, men det skete ikke før, vi havde arbejdet med mulighederne i gruppen. Dels er vi alle blevet inspireret af råd fra Jens Schjerning, dels har vi snakket om de forskellige muligheder, og vi besluttede os ikke før, det var drøftet i gruppen," siger Jens Himmelstrup.

RÅVAREINDKØB ER USIKKERT " Vi har en klar strategi for vores arbejde på Kokkenborg og Slæbækgård, og rådgivningen fra Agrocura og møderne i erfa-gruppen er med til at sikre, at kursen er den rigtige.

Det vi ser nu er, at recessionen lader vente på sig, og at det økonomiske opsving i verden er blevet forlænget, og det forklarer de bevægelser i økonomien, vi oplever," siger Jens Himmelstrup.

" Som råvareindkøber er det væsentligt at være opmærksom på, hvor stor økonomisk usikkerhed, der er omkring indkøb af foderet på ejendommen, og hvor vigtigt, det er at afdække," siger han.

LAVER FASTE FULDFODERAFTALER Produktionen på bedriften, som Dorte og Jens Himmelstrup driver, omfatter 2.200 renracede yorkshiresøer i opformering, mens 150 hektar tilhørende jord er forpagtet ud til Hvidkilde Gods.

" Vi laver faste fuldfoderaftaler med DLG -nogle gange er de etårige, andre gange mere kortvarige.

Det er altid godt at afprøve vores indkøbsstrategi i gruppen, som består af hvad jeg vil kalde dygtige købmænd. Det handler om at disponere og bruge de helt rigtige instrumenter," siger Jens Himmelstrup.

Møderne i erfa-gruppen er med til at sikre, at kursen er den rigtige.

Jens Schjerning Jens Schjerning
Cheføkonom, HD-F 32671519
21425620
[email protected]

Kategorier:
Erfagruppe