Lad være med at tro, at jordprisen falder med 20 procent

Lad være med at tro, at jordprisen falder med 20 procent

JORDPRISER - Selvom svinepriserne er lave, og tørken har været hård, skal man ikke tro, at jordprisen vil rasle ned, lyder det fra cheføkonom i Agrocura.

Se også artiklen i EffektivtLandbrug

Jordpriserne ligger for lavt i forhold til niveauet i det generelle ejendomsmarked til, at de nu vil rasle ned i takt med landbrugets underskud, vurderer cheføkonom i Agrocura, Jens Schjerning.

-Lad være med at tro, at jordprisen skal falde med 20 procent, så I kan gøre en god handel til næste år. Det kommer ikke til at ske, lød det fra cheføkonomen på Agrocuras konference på Munkebjerg Hotel i Vejle i går.

Jens Schjerning tror heller ikke på, at jordpriserne vil falde markant, når den næste recession indtræffer - hvilket kan ske inden for et par år.

-Generelt er der ingen bobler i ejendomsmarkedet, så der vil kun komme en mindre korrektion til næste lavkonjunktur. Samtidig er der en stabil bund under jordpriserne. Det betyder ikke, at de ikke kan falde lidt, men de skal nok komme op igen.


Jordpris bagud

Omvendt lægger tørken og de lave svinepriser naturligvis en stor dæmper på stigningerne i jordpriserne lige nu.

-Jordpriserne kommer først for alvor op efter den næste recession.

Men her har den også noget, den skal have indhentet, fortalte Jens Schjerning, som forklarede, at ejendomspriserne i landbruget ligger 12 procent under priserne for parcelhuse, som igen ligger 19 procent under priserne for ejerlejligheder. Og det er meget atypisk, understregede cheføkonomen.

-Hvis vi ser historisk nøgternt på det, så kan en sådan udvikling ikke fortsætte på sigt. På et tidspunkt vil prisen på jord og parcelhuse nærme sig hinanden, sagde Jens Schjerning.

Jordprisen er i gennemsnit 144.500 kroner pr. hektar, inklusiv bygninger og over 15 hektar, med store regionale forskelle. 

(Dette er et resumé)
(Dette er en indledning)
  • Der er en stabil bund under jordpriserne. Det betyder ikke, at de ikke kan falde lidt til næste recession, men de skal nok komme op igen, lød det fra Jens Schjerning, cheføkonom i Agrocura.
Jens Schjerning Jens Schjerning
Cheføkonom, HD-F 74365057
21425620
jes@agrocura.dk

Kategorier:
Konjunktur Jordpris