Det mener eksperterne

Det mener eksperterne

Jens Schjerning, Agrocura: Behold de variable lån.

Se også artiklen i Landbrugsavisen.

»Der er overhovedet ikke noget, der taler for at konvertere lån med kort rente til et fastforrentet lån, selv om renten kommer ned i en halv procent, siger cheføkonom Jens Schjerning fra den uafhængige finansielle virksomhed, Agrocura.

»Det er ret simpelt, behold variable lån«, siger Jens Schjerning, der ikke giver noget for argumentet med, at man sover bedre med fastforrentede lån.

»Det er noget sludder. Man skal ikke lade sig styre af sine følelser, når det handler om økonomi. Renten vil de næste 20 til 30 år i store træskolængder ligge sidelæns »Fordelen ved de variable lån er selvfølgelig den lave rente. Det er den billigste finansiering.

Så er der mere plads til f. eks. afdrag. Der ligger implicit tre rentesænkninger fra ECB på 0,10 pct. Hvis det gennemføres, hedder indlånsrenten minus 0,70 pct. i Europa. Danmark skal følge med ned, dvs. vores indlån kan gå fra minus 0,65 pct. til minus 0,95 pct. Derfor vil renten på lånene blive endnu mere negativ, og måske kan det være, at den samlede rente inklusive bidragssatsen bliver negativ.

Det kunne være sjovt, når der står plus på betalingsservicen«, siger Jens Schjerning.

 

Jens Schjerning Jens Schjerning
Cheføkonom, HD-F 74365057
jes@agrocura.dk

Kategorier:
Konjunktur Renter