Der er lige nu store kursgevinster på 20 og 30 årige fastforrentede realkreditlån – vi anbefaler at reagere nu!

Nogle af vores kunder har de sidste 2-3 år optaget fastrente 30 årige realkreditlån med det primære formål at kunne hente en kursgevinst ved en rentekorrektion op.

Som bekendt er renterne faldet, og undervejs har der kun været mindre kursgevinster at hente, som i mange tilfælde knap nok har kunnet dække konverterings-omkostningerne.

Vi har generelt rådet kunder, der fortsat ville spekulere i en kursgevinst, til at følge renten ned og konvertere til 1% og 0,5%-lån hvis kursen var tæt på 100.

Den aktuelle uro på de finansielle markeder har de seneste dage medført pænt store kursfald på 1% og 0,5% på 30 årige realkreditlån uden afdrag således, at de aktuelle kurser er 96 og 92.

Selvom vi p.t. godt kan tro på yderligere faldende realkreditkurser, er man alligevel nød til at forholde sig til den aktuelle kursgevinst, som man gennem nogle år måske har betalt en høj rente for at vente på.

Vi anbefaler at du ser på DIN egen situation – DIN indtjening, likviditet, bankgæld, og hvad siger banken til 100% variabel rente, og på den baggrund træffer beslutning, om det ikke er ved at være tiden nu til at komme ud af de fastforrentede lån eller om du vil vente på yderligere kursgevinst.

Men der findes naturligvis ingen garantier for yderligere kursgevinst – markederne er som bekendt p.t. meget urolige og svære at forudsige.

Ring endelig til os for rådgivning og sparring:

Jens Schjerning – Tlf. 74365057

Hans Vigen – Tlf. 74365175

Ole Eriksen – Tlf. 74365035 

Kategorier:
Finans Konjunktur Renter