Agrocura afholder webinar den 10. december omkring de høje svinepriser – Hvad er op/ned og kan det fortsætte?

De fleste har opdaget de markante stigninger til svinepriserne. Men hvem siger, at det ikke kan blive vildere endnu? Har du som producent taget stilling til, hvordan der skal ageres med de høje priser? Hvad med et salg på toppen?

Med de høje afregningspriser og fornuftige råvareafdækninger frem til høst 2020 eller endda hele 2020, så vil bytteforholdet blive exceptionelt for svineproducenterne. Det er nok heller ikke gået nogens næse forbi, at det er svinepesten i Kina, som udgør den store trækkraft for højere priser i øjeblikket. Svinepesten har medført og vil fortsat medføre et stort hul i produktionen i af grise i Kina.

Men er der andre lande, som kan fylde det store hul i produktionen, som svinepesten har efterladt?

Buddene er mange i øjeblikket. Agrocura dykker ned i, hvordan de aktuelle markedsforhold for svinesektoren rundt omkring i verdenen ser ud i øjeblikket, og hvad disse forhold kan medføre fremadrettet. Der er ingen tvivl om, at der er lagt i kakkelovnen til et par gode år, om end der også er risiko til stede, såfremt svinepesten kommer til Tyskland og/eller til Danmark!

Har du som producent planen klar for hvad der skal ske med din virksomhed? Både i forhold til at få opbygget et finansielt beredskab til, når priserne igen skal ned, men ligeledes hvordan en eventuelt exit ser ud. Mantraet, der har kørt gennem utroligt mange år, har været jo større desto bedre. Det har for mange medført komplekse virksomhedsstrukturer, og store virksomheder der kan være svære at sælge. Det næste spørgsmål sætter problemstillingen lidt i perspektiv.

Hvor mange af jer har nogensinde solgt en virksomhed før?

Svaret herpå såfremt antagelsen om, at de fleste producenter har fokuseret på udvidelse af deres forretningerne, vil givet være: ganske få. Alt efter jeres ønske for at afhænde jeres virksomhed, er der mange faktorer der skal tages højde for og undersøges for at opnå et salg på de bedst mulige betingelser. Faktum er, at det tager tid!

Derfor skal man starte tidligt, fordi de høje svinepriser kommer til at give nogen muligheder, der ikke har været der i mange år, men holder ikke for evigt!

 

Ønsker du at deltage i webinaret, så registrer dig via nedenstående link:

https://attendee.gotowebinar.com/register/6106435096174654476

 

Kategorier:
Webinar Svinepriser