Præsentationsmateriale bidrog til positivt bankfilial skifte

Flere driftgrene skaber behov for overblik. Derfor er et præsentationsmateriale fra Agrocura et godt værktøj.

Hos I/S Kuhr, Hedegård ved Rødkærsbro, var tilfredsheden med bankforbindelsen dalet støt over en længere periode. Den store landbrugsvirksomhed med mange driftsgrene søgte efter løsninger, der kunne få banken til at se på virksomheden med andre øjne. ”Vi synes ikke, vi blev behandlet ordentligt ud fra de nøgletal og regnskabstal, vi kunne fremvise. Det hele gik lidt i baglås, så vi måtte finde nogle uvildige eksperter til at hjælpe os videre,” fortæller Heine Kuhr, der er mælkeproducent og sammen med sin bror Michael og deres far Henry Kuhr driver I/S Kuhr, Hedegård.

 

 

Præsenterede virksomheden

En artikel i Landbrugsavisen pegede dem i retning af Agrocura, hvor et møde med cheføkonom Jens Schjerning og direktør Hans Vigen afdækkede virksomhedens behov for at få udarbejdet et professionelt præsentationsmateriale. Netop denne løsning viste sig at være den rette for virksomheden, der med materialet imponerede banken.

”Det er et super materiale, som beskriver vores virksomhed godt. Præsentationen kan nemt sendes rundt i banken til de ansvarlige i afdelingen og skaber dermed et hurtigt og fyldestgørende overblik over vores forretning og dens aktiviteter,” fortæller Heine Kuhr. Kombinationen af virksomhedens stærke produktion i helhed og præsentationsmaterialet fra Agrocura resulterede i et skifte mellem to bankafdelinger i Nykredit.

Nu bliver de mødt af en afdeling, der ser positivt på deres virksomhed og de ønsker, de har for fremtiden. ”Nu er det nogle rigtigt behagelige bankfolk, vi har fået, og det hele kører bare mere smidigt,” fortæller Heine. I/S Kuhr, Hedegård fik med skiftet også forhandlet en skarp bidragssats på plads med besparelser, der kan mærkes på bundlinjen.

Mere end en regnskabsoversigt

Præsentationsmaterialet giver ikke bare banken et her-og-nu billede af virksomhedens økonomi, men skaber også et indblik i, hvor den er nu, og hvad den arbejder hen mod. ”Prospektet formulerer meget godt, hvor vi vil hen, hvad vi tænker om udfordringerne i dansk landbrug, og hvordan vi vil prøve at kigge ind i dem og håndtere dem,” fortæller Heine Kuhr og uddyber, at I/S Kuhr, Hedegård arbejder ud fra et proaktivt perspektiv og allerede nu begynder at fremtidssikre forretningen ved at lægge planer for renovering og omlægning af driften. En proces, der godt kan tage længere tid og kræve eksterne samarbejdspartnere.

Også her kan præsentationsmaterialet anvendes. ”Det, at man kan få sin samarbejdspartner med på vognen tidligt i forløbet, vidner også lidt om, at man mener det seriøst,” siger Heine Kuhr.

Uvildig og ærlig rådgivning

Samarbejdet med Agrocura om udarbejdelsen af præsentationsmaterialet har været en god oplevelse for ejerne af I/S Kuhr, Hedegård. For selv om virksomhedens egen økonomirådgiver havde tilbudt at udarbejde et lignende materiale, er Heine Kuhr glad for, at valget faldt på Agrocura.

Her blev der brugt god tid og stillet de rigtige spørgsmål. ”Det føltes som om, der var god tid til rådighed. Den tid, der skulle til for at gøre det færdigt og udarbejde det rigtige billede af virksomheden,” siger han og tilføjer: ”Det er godt med en partner, der kan hjælpe én i gang, og som snakker det samme sprog. En, der kommunikerer med landmanden på hans måde.”

 

 

Agrocura | Kundecase | præsentationsmateriale | Bankskifte | I/S Kuhr Hedegaard
”Det er et super materiale, som beskriver vores virksomhed godt. Præsentationen kan nemt sendes rundt i banken til de ansvarlige i afdelingen og skaber dermed et hurtigt og fyldestgørende overblik over vores forretning og dens aktiviteter,” fortæller Heine Kuhr.

Kombinationen af virksomhedens stærke produktion i helhed og præsentationsmaterialet fra Agrocura resulterede i et skifte mellem to bankafdelinger i Nykredit.

læs mere om vores arbejde med præsentationsmaterialer

Et præsentationsmateriale kan være et super dialogværktøj. Ikke bare til møder med banken, tiltrækning af investorer og nye samarbejdspartnere, men også for det bredere netværk, der ønsker en bedre forståelse for din bedrift. 

Præsentationen er derfor alsidig - vi kommer hele vejen rundt og skaber en rød tråd mellem historie, nøgletal og udviklingsplaner for fremtiden.

Rasmus Haun Hansen Rasmus Haun Hansen
Finans & Strategi 32677109
24599707
rhh@agrocura.dk