Friske tal på jordprisen for 4. kvartal 2017

Stabil udvikling i jordprisen, som nu hedder 155.000 kr./ha. på landsplan

Af: Jens Schjerning - tlf.: 21 42 56 20

Dette er en åben nyhed omkring jordprisen. Hvis du vil se mere omkring jordprisudviklingen f.eks. grafer omkring regionale jordpriser, omsætning, udvikling i nødlidende ejendomme og meget mere skal du tegne et focus abonnement til 4.500 kr./år. Her får du i øvrigt vores analyser på råvarer, valuta, renter og aktier. Bestil ved Jette på tlf.: 74 36 51 50 / mail: [email protected] eller bestil direkte på vores hjemmeside ved at klikke her

 

Lille stigning
Der er igen indgået friske tal fra Danmarks Statistik omkring ejendomsmarkedet i Danmark, herunder jordprisen. Selvom der er en meget svag stigning mellem 3. kvartal til 4. kvartal på bare 500 kr./ha. så er det alligevel fjedre kvartal i træk jordprisen stiger, hvilket ikke er set siden finanskrisen. Jordprisen andrager nu 155.000 kr./ha. og som altid er det ejendomme over 15 ha., for frihandler og prisen er inkl. bygninger.

Brug os på jordprisen forhandlingsmæssigt
Belåningsgraden og soliditet er nogle af de faktorer der påvirker bidragssatsen og rentemarginalen mest. De finansielle institutter skal ikke nødvendigvis bruge Finanstilsynets jordpriser, hvis der i området kan dokumenteres højere priser. Det kan vi hjælpe med at finde ud af, herunder på en god måde få fremlagt værdierne for dine finansielle partnere.

Desuden kan du bruge os, som sparing på værdierne i din virksomhed, specielt jordprisen, hvis du står i en salgs- eller købssituation. Vi kan være med til at dokumentere, hvad der bliver handlet til i de enkelte området, herunder hvor meget der bliver omsat. Kontakt os endeligt.

Det svære marked – lav omsætning
Vi læser nu i medierne, at ejendomsmæglerne oplever et bedre marked, hvor omsætningen stiger lidt med stigende priser. Det er nu vigtigt at perspektiverer det en smule. I 2017 blev der i alt omsat 40.800 ha., og det er alt inkl. dvs. med familie og andre salg. Vi har ca. 2.625.000 ha. dyrkbart areal ifølge Danmarks Statistik, hvilket giver en omsætningshastighed på 64 år. Det er ca. det dobbelte af gennemsnit siden 1923. Det fortæller os, at markedet fortsat er et trægt marked og at vi stadig har udfordringer omkring det kommende generationsskifte. Det viser samtidigt, at jordprisen ikke bare kan eksploderer i pris, men en svag stigning på 10-20% de kommende to til tre år er muligt.

Regionale store forskelle
De højeste priser finder vi på Sydsjælland inkl. Lolland/Falster med 218.000 kr./ha. Laveste jordpriser ses i Vestjylland med 124.500 kr./ha. Priserne svinger meget i landsdelene og derfor er det mere vigtigt at kigge på trenden i det område du befinder dig i. Priserne udtrykker dog langt mere forskellen i boniteten, som før finanskrisen.

Graf: Jordprisudvikling Danmark

Kategorier:
Jordpris