Log på Oversigt Forside Hjælp
CITA lån – det nye flexlån 

Vi anbefaler fortsat korte variable lån. Vi anser først en konvertering til fast rente om en del år, teoretisk mellem år 2017-2022, når centralbankerne hæver styringsrenten, sammen med god økonomisk vækst.

MEN, realkreditinstitutterne hæver priserne på F1 (kursskæring, bidragssats mv.), ganske betragtelig og presser folk fra ud af F1 lånet. Det skyldes, at rating-bureauer anser F1 værende ”farlig” grundet den årlige refinansiering af obligationerne. Derimod anses et 3 årigt papir væsentligt mere sikker. Vores anbefaling ser således ud, såfremt realkreditinstitutterne ændrer gebyrskruen på F1-lånene: 

a.) Behold evt. F1 i dkk og euro. Forsøg at genforhandle de nye prisforhøjelser. Dog ikke alle realkreditinstitutter hæver priserne og så skal F1 bare fortsætte uændret. Hvis det alligevel bliver omkostningsmæssigt for dyrt med F1 så:  

b.) F1 i euro omlægges til F3 i euro. Det nye CITA-lån er kun i danske kroner. Så har man F1 i euro ønsker vi at beholde euro som valuta, grundet professionel afdækning af omsætningen (kød, mælk, korn mv.) som hovedsagelig går til Euroland. 

c.) F1 i dkk. konverteres til CITA-lån. Det nye CITA-lån har en bagvedliggende obligation på 3 år, hvor der påtrykkes CITA-satsen hver 6. måned. De fleste realkreditinstitutter tilbyder en total gratis omlægning. Tjek dog lige op på dette inden F1 lånet ændres. 

d.) Øvrige lån holdes uændret.

De fleste realkreditinstitutter tilbyder en total gratis profilskrift eller omlægning. Tjek dog lige op på dette inden F1 lånet ændres. Den nye CITA-sats kan aflæses på http://www.nasdaqomxnordic.com/bonds/denmark/cita/

Har du spørgsmål så bare ring til os!

Forfatter:
Publiceringsdato: 25-09-2013
Agrocura - Peberlyk 2 - 6200 Aabenraa - Tlf: 74365150 - Fax: 74365001 - Email:   - Cookiepolitik